Pátek, 29 března, 2024
Home Naše tipy Aktivní život pro děti

Aktivní život pro děti

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
jak trávit volný čas s dětmi

V dnešní době stále více dětí tráví svůj volný čas zejména u počítačů, mobilů a tabletů. Dnešní zrychlená digitální doba nutí děti a jejich rodiče k pasivitě. Místo toho, aby rodiče trávili svůj volný čas s dětmi, raději je pošlou buď si hrát s počítačem, nebo v tom lepším případě, je odloží na pár hodin do dětského koutku v některém z velkých obchodních center a jdou si užívat nákupů. Dětská hřiště zejí prázdnotou a děti si s dovolením vymývají mozky u počítačových her, či při krmení virtuálního kocoura na tabletu. Dětské hřiště už nepatří mezi oblíbené místo dětí a jejich rodičů.

Co s tím?

Není dobré, aby dítě trávilo veškerý svůj volný čas doma. Rodinné výlety, nejenom stmelí rodinu a přinesou samotnému dítěti nespočet zážitků, ale také prospívají celkovému zdraví dítěte. Pokud vaše dítě bude celý den sedět v dětském pokoji a hrát počítačové hry, moc zážitků a poznání mu to do života nedá. Mnoho rodičů si většinou ani neuvědomuje, o co své děti připravuje. Dětský koutek v obchodním centru není dětské hřiště. V době bez počítačů, bylo daleko více dětí na pískovištích, či různých prolézačkách, než je tomu dnes a je čas to změnit.

Jak strávit volný čas s dětmi?

Pokud nemáte moc času na celodenní výlet či nějakou túru, můžete zvolit například návštěvu dětského hřiště ve vašem okolí. Dětské hřiště se nachází v každém kraji. Pokud tedy nebudete vědět co s načatým víkendem, či jiným volným dnem, inspirujte se a udělejte něco pro sebe i své děti. Volný čas s dětmi vám žádný počítač nenahradí. Ze zdravotního hlediska, spousta odborníků nabádá rodiče, aby chodili se svými dětmi ven a to nejen, když je venku hezké počasí. Naopak je třeba posilovat dětskou imunitu. Pokud nevíte, jak správně trávit volný čas s dětmi venku, v přírodě, můžete se nechat inspirovat, například různými pohybovými aktivitami, či vědomostními soutěžemi v přírodě. Aktivní pohyb zbaví vaše děti přebytečné energie a na zlobení a dovádění doma už nebudou mít sílu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář