Sobota, 27 dubna, 2024
Home Domácnost Moderní okno si zaslouží moderní stínící systémy a doplňky

Moderní okno si zaslouží moderní stínící systémy a doplňky

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
okno

Pro moderní okno je velmi důležitou součástí stínící systém. Ten využíváme právě proto, aby nám v létě ostré slunce nesvítilo do interiéru velkou intenzitou, a tak interiér zbytečně neohřívalo. Při využití moderních stínících systémů můžete dosáhnout kýženého výsledku velmi snadno.

Využití venkovních rolet a žaluzií

Mezi nejoblíbenější systémy, které se používají pro stínění přímého slunce, patří pochopitelně žaluzie. Setkáváme se s nimi v největší míře případů. Obvykle jsou to žaluzie do interiéru, které jsou montovány na rám okna. S těmito žaluziemi jsou však spojeny také určité nevýhody. Mezi tyto nevýhody patří například prach z interiéru, který se na nich drží a špatně se takový prach utírá. Interiérové žaluzie fungují částečně rovněž jako radiátor, protože lamely se nahřívají a ohřívají tak vzduch v místnosti. Mnoho lidí dnes tak zvažuje žaluzie venkovní nebo správné venkovní rolety. Tyto stínící systémy se instalují exteriéru, což přináší posun v komfortu. Především:

  • Snadněji se udržují
  • Nezvyšují teplotu v interiéru

Ať už se rozhodnete pro rolety nebo žaluzie, oba systémy se instalují velice podobně do kazety pod fasádu nebo do zateplení, případně na fasádu samotnou. Rolety slouží i k úplnému zastínění, v případě žaluzií můžete regulovat míru zastínění prostřednictvím lamel. Stále častěji můžeme tato řešení vidět u novostaveb nebo po rekonstrukcích, protože se zkrátka osvědčila. Ovládat můžete tyto systémy navíc velmi jednoduše, a to prostřednictvím elektromotorů, což je velice pohodlné a mnoho lidí to ocení. V současné době už není výjimkou ani určité míra automatizace v rámci nejrůznějších systémů chytré domácnosti.

Další doplňky k oknu

Nejsou to ale pouze stínící systémy, ale také některé základní doplňky, které musí mít každé nové okno, které je potřeba současně také vyměnit. Pro nové okno tak určitě pořiďte také nové parapety, které mohou být buď z pozinkovaného plechu nebo hliníkové. Vybírejte barvu, která dobře doplní barvu rámu vašeho okna.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář