Úterý, 19 března, 2024
Home Domácnost Prosvětlete domov prosklenými dveřmi a stěnami

Prosvětlete domov prosklenými dveřmi a stěnami

od Redakce
0 komentář
domov

Máte pocit, že váš domov potřebuje více světla? Poohlédněte se po skleněných stěnách a prosklených dveřích – rozzáří každý interiér a opticky zvětší prostor. Seznámíme vás s nimi.

Stavíte dům a kvůli statice si nemůžete dovolit velkoformátová okna? Světlo do interiéru naženete i jiným způsobem – místo plných vstupních dveří vyberte variantu se světlíky.

Dveře s prosklenými částmi se hodí i do interiéru, perfektně jimi prosvětlíte třeba spojovací chodbu bez oken nebo malé místnosti v domě. Do koupelny či dětského pokoje volte interiérové dveře jen s malými světlíky, přes celoskleněné varianty může unikat teplo.

Odborníci prosklené stěny vyrábí v mnoha variantách, mezi nejklasičtější patří:

  • posuvné,
  • otočné
  • a dvoukřídlé.

U prosklených dveří si můžete zvolit, do jaké části umístíte světlík. Nejčastěji bývá po stranách, na jednom boku, nad dveřmi, případně okolo celých dveří.

Skleněnou výplň vybírejte podle konkrétních místností

Výrobci interiérových i exteriérových dveří nabízí celou řadu výplňových skel – čirá, s ornamenty, tónovaná (tzv. planibely), pískovaná nebo mléčná.

Do dveří, které oddělují dvě místnosti od sebe (například chodbu od obývacího pokoje), klidně zvolte skla čirá nebo s barevnými tóny.

domov

Tam, kde není žádoucí vidět, vybírejte skla s pískovaným dekorem, případně mléčná. Intenzitou pískování navíc sami ovlivníte, kolik světla do interiéru propustíte.

Prosklené stěny můžete doplnit o všechny typy kování a klik

Kování, kliky i mušle většinou pořídíte na stejném místě, kde kupujete prosklené stěny a dveře.

Pokud je sháníte po vlastní ose, ověřte si, zda je vámi vybraná klika vhodná pouze do interiéru, nebo zvládne déšť i mráz. V případě, že potřebujete exteriérové kování, vybírejte nerezové varianty s antikorozními účinky.

Bojíte se vysoké ceny za dveře se světlíky?  Nechte si vypracovat kalkulaci interiérových dveří přesně podle vašich představ. O výsledné ceně získáte jasnější představu ještě předtím, než se vydáte za odborníkem.

Autor článku: Veronika Jínová


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář