Úterý, 19 března, 2024
Home Domácnost Sítě do oken a žaluzie vám pomohou zpříjemnit bydlení v interiéru

Sítě do oken a žaluzie vám pomohou zpříjemnit bydlení v interiéru

od Redakce
0 komentář
žaluzie

Myslíme na to především při rekonstrukci nebo při stavbě nového domu, a to jsou nová okna. Důležité je ale také si uvědomit, že samotné okno může vyžadovat některé další doplňky, které nám udělají bydlení v interiéru příjemnějším. Mezi takové doplňky patří například sítě do oken nebo žaluzie. Pojďme se podívat v našem článku na to, jaké máte v tomto ohledu možnosti.

Sítě pro nová i stará okna

Do oken si můžete sítě pořídit jak pokud jde o klasické okno, tak pokud vás zajímají dveřní sítě nebo sítě pro střešní okna. Sítě proti hmyzu, které nás zbaví nezvaných hmyzích návštěvníků, by dnes měly být součástí každého moderního okna, protože výrazně zlepší komfort bydlení, nemusíme se obávat větrat ani v noci když se svítí a podobně. Pokud ale ještě máte starší okna, můžete si pořídit také síťovinu, kterou si potom upravíte podle vlastních potřeb. U nových oken je to řešeno už lépe, a to přímo sítí uchycenou v pevném rámu.

A co moderní žaluzie?

Důležitou výbavou každého okna je také nějaký systém stínění. Určitě se chcete zejména v létě chránit před slunečním zářením, kdy může být až příliš intenzivní. Tady nastupují na scénu žaluzie, které ve své moderní podobě mohou být v různém provedení. Klasicky si je můžeme rozdělit na:

  • Horizontální žaluzie
  • Vertikální žaluzie
  • Venkovní žaluzie

Existuje tedy hned několik variant, ze kterých si můžete vybírat. Pokud jde o horizontální žaluzie, tak se jedná o klasický systém, který je asi nejznámější a instaluje se na křídlo okna. Můžete si vybrat ale také vertikální žaluzie, které se mohou stát zajímavým interiérovým doplňkem, a to i díky netradiční materiálům, ze kterých mohou být vyrobeny. Žaluzie ale mohou být také venkovní, kdy v takovém případě se jedná o moderní systémy, které jsou nejčastěji ovládány elektromotory. Tento systém je účinný proti pronikání tepla do interiéru, takže často eliminuje i potřebu klimatizace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář