Středa, 24 dubna, 2024
Home Domácnost Levné tonery šetří peníze, ale vybírejte je obezřetně

Levné tonery šetří peníze, ale vybírejte je obezřetně

od Redakce
0 komentář
tonery

I vy si doma občas potřebujete něco vytisknout? Dnes už se hodí mít po ruce tiskárnu a nemuset se spoléhat na tisk v kanceláři nebo v nějakém copycentru. Pokud ale tisknete jen nárazově a neočekáváte nějakou nadprůměrnou kvalitu, určitě chcete, aby tisk vycházel levně. Nabídka tonerů Brother, Canon nebo HP je totiž široká, ale poměrně finančně nákladná. Možná proto zvažujete nákup levných neoriginálních tonerů, ale nejste si jisti, zda je to dobrá volba. V některých případech to totiž může být hazard s životností vaší tiskárny, ale i vaším zdravím.

Originální tonery jsou vyráběny přímo výrobci tiskáren a kopírek. Právě proto bývají tyto tonery poměrně znatelně dražší než ty neoriginální. Cena je dána tím, že do výsledné ceny originálního tonery se promítají i náklady na výrobu samotných tiskáren a technologií, které jsou poměrně vysoké. Oproti tomu levné tonery tyto náklady řešit nemusí, ale jejich kvalita je často diskutabilní. Rozlišujeme tonery renovované nebo repasované. Jaký je mezi nimi rozdíl a vyplatí se do nich investovat?

Renovované kazety

Jedná se v podstatě o originální tonery, které se sesbírají po použití a jsou následně opětovně naplněny. V podstatě platí, že taková náplň bývá kvalitativně srovnatelná s originálním tonerem, ale přesto na ceně výrazně ušetříte. Tyto kazety jsou tedy výhodnou volbou, která má smysl.

Buďte obezřetní

Problematické mohou být zejména tonery, které jsou plněny amatérsky. V takovém případě nikdy nelze dosáhnout takové kvality. Tonery pak dokážou natisknou i jen čtvrtinu slibovaného objemu stránek. K tomu navíc může hrozit i poškození vaší tiskárny a další komplikace, které rozhodně za úsporu na tonerech nestojí.

Levné tonery mohou být zdravotní rizikem

Tyto kompatibilní tonery se obvykle vyrábí v Asii, kde chybí dostatečná regulace a může se tedy snadno stát, že narazíte i na výrobky, které mohou být zdravotně závadné. Jedná se zejména o látky, které mohou unikat a způsobovat otravu nebo podráždění. Těmto tonerům se proto raději vyhněte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář