Sobota, 20 dubna, 2024
Home Domácnost Vybrat jídelní stůl může být pěkně náročné. Tyhle tipy vám udělají jasno

Vybrat jídelní stůl může být pěkně náročné. Tyhle tipy vám udělají jasno

od Redakce
0 komentář
jídelní stůl

Výběr jídelního stolu bezpochyby patří k důležitým rozhodnutí, pokud si zařizujete novou kuchyň nebo jídelnu. Kromě designu je však daleko podstatnější na začátku myslet na rozměry. Ne vždy je totiž líbivý stůl také praktický a budete jej moci skutečně efektivně využít.

Velikost

Platí, že stůl pro čtyři osoby by měl mít rozměry minimálně 130 x 80 cm, ideálně však 150 x 90 cm a větší. Poměrově poté můžete přepočíst, jaká velikost je třeba pro více strávníků. Myslete především na pravidelné členy domácnosti a zvažte variantu rozšíření stolů v případě větších návštěv. Nezapomeňte pamatovat také na dostatek místa pro odsouvání židlí.

Dominantní nebo nenápadný?

Nyní k designu. Je otázka, co od stolu čekáte a jaký interiér jej obklopuje. Masivní stůl sice může působit luxusně, ale v malé místnosti může vypadat až směšně robustně. Proto je třeba volit styl s ohledem na celkové ladění vaší domácnosti. Platí, že čím vyšší hmotnost použitého materiálu, tím bude stůl stabilnější, ale také bude působit výrazněji.

Tvar nohou

Je nutné uvědomit si, že tvar nohou ovlivňuje počet míst na sezení. Bohužel je fakt, že nejefektivněji lze místo využít právě se čtyřmi nohami od stolu. Je to nudné, ale skutečně praktické. Nohy ke stolům mohou sezení dost zkomplikovat, a proto na to při výběru myslete. Designovým trendem jsou kovové nohy do O, nebo do V. Ty ale vždy vadí třeba pohodlnému sezení v čele stolu. Pokud tedy bojujete s místem, není toto rozhodně nejlepší varianta, jakkoliv se vám může designově zamlouvat.

Materiál

Možností je celá řada – sklo, masiv, kámen nebo plast. Každý materiál má své výhody a nevýhody a sami asi velice rychle určíte, který pro vaše potřeby bude nejlepší. Pokud máte malé děti, vždy dávejte přednost snadné údržbě a odolnosti, abyste nemuseli děti okřikovat pokaždé, když jim na stůl upadne těžká lžíce nebo když jim ujede ruka s pastelkou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář