Sobota, 27 dubna, 2024
Home Domácnost Jak vybrat aku nářadí, aby dobře sloužilo?

Jak vybrat aku nářadí, aby dobře sloužilo?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
nářadí

Chcete si pořídit nové aku nářadí? Než se vypravíte do obchodu, vyplatí se o problematice něco zjistit a vědět, jaké parametry sledovat. Na co byste se měli zaměřit?

Při vybíraní aku nářadí je skutečně spousta věcí, které je dobré u nářadí sledovat. Především je to právě baterie, která je zdrojem každého aku nářadí a musí fungovat skutečně dobře a kvalitně.

Je lepší baterie nebo napájení ze sítě?

Produkty napájené ze sítě se obvykle mohou pyšnit větším výkonem za nižší cenu. Jasnou nevýhodou však je, že se s nimi hůře manipuluje a neobejdou se bez elektrické zástrčky, takže jsou velmi nepraktické právě tam, kde přístup k energii není. Oproti tomu aku nářadí lze bez potíží využívat všude. Je však třeba počítat s tím, že takové zařízení mívá nižší výkon a jen omezenou výdrž baterie. Pořídit aku nářadí se však vyplatí pro všechny nadšené kutily, kteří chtějí pracovat efektivně a flexibilně.

Jak vybrat baterii?

Baterie je zcela zásadní, protože udává výkon a výdrž celého zařízení. Existuje mnoho typů baterií, které se liší životností, cenou i výkonem. Asi nejmodernější jsou akumulátory typu Li-on. Oproti ostatním bateriím mají až 3x větší napětí článku a 3x vyšší hustotu energie. Nejsou však ideální do vyšších teplot, přotože se při překročení určité teplota značně snižujete její životnost. Určitě také není dobré vybíjet je do úplného minima, takže je vhodné připojit nabíječku vždy tehdy, když baterie začne hlásit vybití.

Jaké aku nářadí využijete?

Než začnete nakupovat, dobře si rozmyslete druh nářadí a také to, jak často jej budete chtít používat. Jestliže plánujete kupovat více nářadí, vyplatí se vám nakupovat zboží od jednoho výrobce, protože pak budou mít akumulátor kompatibilní mezi sebou. Jestliže plánujete dovybavit celou dílnu, nezapomeňte i na další nezbytné vybavení. Chcete-li být připraveni na vše, kupte si kompresor, který je také nezbytnou výbavou pro každého kutila.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář