Sobota, 27 dubna, 2024
Home Domácnost Podkroví dodáte kouzelnou atmosféru pomocí správného osvětlení

Podkroví dodáte kouzelnou atmosféru pomocí správného osvětlení

od Redakce
0 komentář

Střešní a loftové byty mají velmi speciální dispozici. To také vyžaduje správné osvětlení. Umělé světlo by vám mělo nahradit denní světlo v době soumraku. Zároveň musíte myslet i na to, že ne vždy je zapotřebí jen silné a jasné světlo. A během denních hodin (hlavně v létě) budete potřebovat také příjemný stín, který vás ochrání před horkem. 

Spolehněte se na menší zdroje světla 

V podkroví a loftových bytech nesmíte spoléhat pouze na stropní svítidlo. Vedle čtecího křesla, pohovky nebo na pracovním stole budete potřebovat zvláštní zdroje světla. Lokální osvětlení musíte vybírat také podle místnosti. Např. jídelní stůl by měl mít vlastní lustr. Do každé místnosti zvolte: 

  • centrální lustr, 
  • stojací lampy, 
  • stolní lampy, 
  • nástěnné lampy. 

Nezapomeňte na stínění prostoru 

V létě potřebujete hlavně stín, a to hlavně v podkroví. Nejlepší venkovní roleta na střešní okno vám zajistí velmi příjemný stín nebo i naprostou tmu. Záleží jen na tom, jestli si zvolíte stínící nebo zatemňovací model. 

Každý majitel střešního nebo loftového bytu musí myslet i na horké měsíce v roce. Perfektní doplňky pro střešní okna vám poskytnou nejen pohodlí, ale také krásný design. To je důležité v každém domově, a proto byste na to neměli zapomínat ani u stínící techniky. 

LED lustry poskytnou hlavní zdroj světla 

Svítidla s LED technologií jsou nejen ekologické a velmi populární, ale také velmi kvalitní. Poskytnou vám téměř denní světlo i v naprosté tmě a nepraskají, takže je nemusíte téměř vyměňovat. Vyšší cena se vám rozhodně vyplatí. Běžný lustr na stropě vám poskytne skvělé světlo pro běžné činnosti. Pro sledování televize nebo čtení se ale nehodí. 

Lampy se hodí na pracovní stůl i vedle gauče 

Stojací lampy můžete umístit vedle pohovky nebo pracovního stolu. Díky tomu budete mít skvělé podmínky pro práci i čtení. Menší lampičky budou skvělé také pro sledování oblíbeného filmu, protože vytvoří tu správnou, útulnou atmosféru. A jestli chcete zajít ještě o krok dál, pořiďte si světla se stmíváním. S ním si nastavíte takovou intenzitu světla, která vám bude vyhovovat v danou chvíli. 

 

 

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 80 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář