Sobota, 27 července, 2024
Home Dovolená Poznejte nádherné Azorské ostrovy v Atlantském oceánu

Poznejte nádherné Azorské ostrovy v Atlantském oceánu

od redakce
Published: Upraveno 0 komentář
Azorské ostrovy

Azorské ostrovy nacházející se v Atlantském oceánu patří Portugalsku, ovšem mezi turisty ještě nejsou tak známé. Jedná se o celkem devět ostrovů ležících na západ od Portugalska, z nichž každý nabízí jedinečné přírodní krásy, aktivity i kulturu. Přinášíme vám hned několik důvodů, proč si naplánovat cestu právě sem.

Úchvatná příroda

Pokud vás láká nějaký poznávací zájezd, Azorské ostrovy jsou ideální volbou, neboť vás okouzlí bohatými barvami okolní krajiny. Uvidíte neaktivní sopečné útvary, klikaté jeskyně, nádherné lesy a spoustu dalšího. Navíc na ostrovech narazíte na specifické rostliny a živočichy.

Výtečné jídlo i víno

Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek. Většina potravin na ostrovech je produkována místními obyvateli, takže se můžete těšit na čerstvá jídla. Mezi oblíbené tamní potraviny patří sýry, mořské plody i exotické ovoce.

Azorské ostrovy se opět stávají vinařským regionem, kdy se během posledního desetiletí pomalu obnovují vinice, které si opět získávají svou reputaci.

Památky UNESCO

Poznávací zájezdy vás seznámí i s památkami. Ostrovy zažily války, přírodní katastrofy i kulturní revoluce, které neustále měnily krajinu. V důsledku toho zde zůstaly různé památky UNESCO, které vyprávějí příběhy minulosti. Čekají na vás muzea, umělecká díla i pamětihodnosti zachycující bohatou historii ostrovů.

Pozorování delfínů a ryb

Po celý rok žijí ve vodách okolo Azorských ostrovů hejna delfínů, takže můžete pozorovat, jak skáčou kolem vaší lodi. V závislosti na ročním období můžete spatřit i velryby, které tudy migrují.

Nekonečné turistické stezky

Azorské ostrovy jsou plné lesů, hor a klikatých pobřeží, které nabízejí nespočet stezek vhodných pro pěší turistiku.

Vydejte se tedy do této nádherné oblasti, která si vás podmaní po všech stránkách.

Další podobné články

Zanechat komentář