Úterý, 19 března, 2024
Home Dovolená Chcete zažít romantický výlet? Vydejte se do okolí Karlštejna

Chcete zažít romantický výlet? Vydejte se do okolí Karlštejna

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
Hotel Karlštejn

Nikomu asi nemusíme představovat nejznámější český hrad, který za své vlády nechal postavit otec vlasti Karel IV. Původně měl sloužit k ochraně říšských a českých korunovačních klenot, ovšem dnes se z něj stala především historická památka. Nachází se totiž v malebném okolí Berouna téměř uprostřed chráněné krajinné oblasti Český kras.

Proč se na Karlštejn vydat?

Jedním z mnoha důvodů, proč se na Karlštejn vydat, jsou jeho historické části. Za vidění rozhodně stojí kaple svatého Kříže s obrazy od mistra Theodorika. Právě zde totiž byly korunovační klenoty v minulosti uloženy. Dokonce se zde uchovávaly ostatky svatých nebo zemský archiv. Nesmíte zapomenout ani na budovu purkrabství, viniční terasy nebo císařský palác, který sloužil jako obydlí panovníka.

Kde se ubytovat?

V okolí hradu se ovšem nachází tolik nádherných míst, že se vyplatí okolí Karlštejnu navštívit na víc dní. O hotely u hradu Karlštejn rozhodně nebude nouze, ovšem pouze jeden z nich vám nabídne opravdu romantické ubytování. Rozlezlý ostrůvek a samotný hotel se výtečně hodí k odpočinku po túrách v Českém krasu, ale i k oslavě výročí svatby nebo firemní večírek. Naleznete také relaxační centrum sestávající se z finské sauny nebo fitness centra.

Jaké jsou k dispozici pokoje?

Ubytování pod Karlštejnem nabízí kromě standartních pokojů i ty trochu netradiční. Exekutivní pokoj je elegantně zařízený prostor s dubovou podlahou, klimatizací a moderní koupelnou přímo vybízející ke strávení romantických nocí s vaší drahou polovičkou. Máte navíc rozlehlý výhled na řeku Berounku nebo do zahrady. Samozřejmostí je trezor, minibar nebo kávovar. Ženy ocení koupelnovou kosmetiku na přírodní bázi nebo kosmetické zrcátko.

Pokud se svou drahou polovičkou chcete prožít romantický víkend, pak rozhodně vyrazte do Českého krasu. Přímo pod Karlštejnem se totiž nachází hotel, v němž zažijete něco dosud nepoznaného.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář