Úterý, 19 března, 2024
Home Domácnost Jak odhlučnit svůj domov bez velké rekonstrukce?

Jak odhlučnit svůj domov bez velké rekonstrukce?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
domov

Všichni chceme mít doma klid a ticho. Někdy to ale není jednoduché, když žijete v bytě uprostřed města a máte hlučné sousedy. Naštěstí existují možnosti, kterými si můžete hodně pomoci. A za některé z nich nezaplatíte téměř nic. Nemusíte dělat rekonstrukci, abyste si užili příjemné ticho. Poradíme vám, jak dosáhnout odhlučnění pomocí jednoduchých triků.

Nenechte se rušit od sousedů

Domluva se sousedy není vždy jednoduchá. A někdy vám ani to nepomůže, protože je vaše bydlení špatně navržené. Abyste proti tomu bojovali, nemusíte dělat obrovské změny. Tenká kročejová izolace při výměně podlahy vám zajistí klid. Nemusíte ale měnit podlahu nebo předělávat celý byt, abyste se dočkali požadovaného klidu.

Úpravy doma vám zajisté utlumení nebo odstranění hluku

Podle odborníků i pomocí malých úprav dosáhnete utlumení, ale hluk zcela nezmizí. Nejlepší zvuková izolace stěn, stropu a podlahy vám zajistí 70 až 80 % odhlučnění. Rekonstrukce vaše problémy zaručeně vyřeší nadobro. Jestli na to u vás nyní není nejlepší doba, máte stále dobré možnosti, jak utlumit zvuky od sousedů nebo z rušné ulice. Jak na to?

Jak si poradit s malými úpravami bez velkého zásahu?

Jestli se nechcete pouštět do žádných obrovských úprav, máte stále velmi dobrou šanci, jak odstranit ze svého domova hluk od sousedů. Stěny můžete polepit materiálem, který je velmi jednoduše odhluční. To ale není jediná možnost, kterou máte. Celkem můžete zvolit tři varianty:

  • zeď – designový akustický materiál,
  • podlaha – těžký koberec,
  • okna – těžké závěsy.

Na podlahy se vždy skvěle hodí těžké koberce. Vysoký chlup vás bude krásně hřát a zároveň vás ochrání před hlukem od sousedů. A nebudete na své sousedy zbytečně dupat. Na okna můžete umístit těžké závěsy, které vás budou v zimě chránit před chladem a v celoročně před hlukem ze silnice.

 

Zdroj obrázku: Chizhevskaya Ekaterina / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář