Úterý, 19 března, 2024
Home Styl Zimní výbava auta, která nesmí chybět žádnému vozu

Zimní výbava auta, která nesmí chybět žádnému vozu

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
Zimní výbava

Zima je za dveřmi a s ní se na nás chystají mrazy, led a sníh. Své auto byste měli na tuto roční dobu důkladně připravit. Existuje mnoho základních i nadstandardních věcí, které se vám během zimy budou zaručeně hodit a měli byste je mít ve svém autě. Mezi naprostý základ patří:

  • zimní pneumatiky,
  • zimní kapalina,
  • škrabka na okna a smetáček,
  • akumulátor.

Základní výbava na zimu

V první řadě musíte samozřejmě vyměnit své pneumatiky z letních na zimní. Nezapomínejte, že musí mít dostatečně hlubokou dezénu, abyste mohli na kluzkém povrchu dobře brzdit. Nezapomeňte také vyměnit vodu v ostřikovačích. A pamatujte, že musí jít jen o zimní kapalinu. Směs letní a zimní nebude fungovat správně.

V autě vám nesmí chybět škrabka na okna, smetáček a rozmrazovač zámků. Ideální jsou také rukavice, abyste při rozmrazování auta nezmrzli. S necitlivými prsty se vám bude totiž řídit velmi těžko. A do kufru také přidejte akumulátor a startovací kabely, aby vás auto nenechalo doma, až budete spěchat do práce.

Co se vám bude v zimě ještě hodit?

Následující věci možná nejsou úplně „must have“, ale během zimy je budete také potřebovat. V autě se vám bude hodit deka a náhradní teplé oblečení pro případ, že byste museli čekat v koloně a nefungovalo vám topení. Vyberte zimní clony na svůj typ automobilu, kterou umístíte na chladič. Díky tomu se motor rychleji zahřeje a vůz bude také dříve topit.

V kufru nesmí chybět také příroční lopata. A v přední části vozu si nechte sluneční brýle, baterku a nabíječku na telefon nebo powerbanku. Jízda bude pohodlnější a nikdy se vám nestane, že byste skončili v nouzi s vybitým telefonem. Na podporu vzhledu i odstranění sněhu vám pomůžou deflektory. Instalovat si je můžete na okna sami a váš vůz bude během chvilky vypadat mnohem lépe. Navíc mnohem lépe odstraníte sníh z okének pomocí smetáčku.

 

Zdroj obrázku: Taras Grebinets / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář