Úterý, 19 března, 2024
Home Dovolená Navštivte Prahu bez turistů a bez čekání. Tyhle tipy vám umožní si ji užít

Navštivte Prahu bez turistů a bez čekání. Tyhle tipy vám umožní si ji užít

od Redakce
0 komentář
Praha

Praha je nádherné město, které láká svou historií, architekturou i jedinečnou atmosférou. Bohužel během typické sezóny se zahlcena turisty s foťáky a selfie tyčemi a běžný český návštěvník má dojem, jako by ani nebyl v srdci své země, ale někde v zahraničí, když kolem sebe slyší jen štěbetání v cizích jazycích. Přitom právě pro nás by Praha měly být o to více otevřená a přívětivá a měli bychom mít možnost si naše hlavní město užít v poklidu. Pokud chcete vědět, kam v Praze vyrazit a čemu se vyhnout, čtěte dál.

Vyrazte zavčasu

Využijte toho, že jste v Praze skoro jako doma a vyrazte do ulic, když ještě většina turistů tvrdě spí. Díky tomu si můžete užít Prahu bez davů lidí, ale ještě jako bonus získáte i velmi hezké ranní světlo, které je ideální pro focení. Nezapomeňte si akorát ověřit otevírací dobu míst, kam se chcete podívat, ale pokud tam budete jako první, určitě si prohlídku užijete nejlépe.

Nesedněte na lep turistickým lákadlům

Praha je plná podvodníků, kteří lákají z turistů peníze za věci nebo služby, které jsou k ničemu nebo jsou předražené. Je dobré tohle vědět a vyhnout se komukoliv, kdo vám na ulici nutí něco „velmi výhodného“. Raději rychle spěchejte dál. Občas ale stačí na prodejce promluvit česky a sám velmi rychle pochopí, že tady mu pšenka nepokvete. Zaměřují se totiž výhradně na neznalé zahraniční turisty a Čechům se raději vyhýbají.

Užijte si kulturu

Byť Praha láká zejména na památky a nádherné výhledy, určitě byste neměli vynechat také možnost zajít na nějakou kulturní událost. Sledujte nejlepší akce v Praze a zkuste například návštěvu jednoho z mnoha místních divadel nebo třeba zrovna natrefíte na koncert, který odpovídá vašemu vkusu. Rozhodně stojí za to zažít Prahu i takto a nesoustředit se jen na památky, budovy a historická fakta – to není totiž to jediné, co může Praha nabídnout.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář