Úterý, 19 března, 2024
Home Jen pro ženy 4 jednoduchá pravidla vám zajistí správný výběr podprsenky

4 jednoduchá pravidla vám zajistí správný výběr podprsenky

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
podprsenka

Vím, že se říká, že krása vychází zevnitř, ale my se chceme líbit i z venku. Pěstujeme si vlasy, chodíme na kosmetiku, do sauny. Snažíme se hezky oblékat, ale moc neřešíme, co máme pod ním. Nesedící spodní prádlo, může pokazit celý dojem.

Spousta nedostatků se dá šikovně schovat či naopak, lze na své přednosti upozornit. Ženy jsou se svým poprsím povětšinou spokojené nebo jsou minimálně smířené. Ať už s velikostí či pevností. Pokud nemáte kuráž na plastiku, snažte se nedostatky napravit správným prádlem.

Nákup u odborníků

Kde jej nejčastěji nakupujete? Zajdete do komerčního butiku a na stojanu vyberete podprsenku ve velikosti, kterou nosíte od doby, co vám prsa narostla? Máte otlačená ramena a kostice zapíchnuté kdesi pod žebry? Tak je něco špatně.

Své poprsí si musíte hýčkat a dopřát mu oporu, kterou potřebuje. Předejdete tím mnoha problémům. Bolestem zad a krční páteře, hroucením hrudního koše, špatné držení těla či dokonce vznik bulkám a otlakům.

Jak tedy na správný nákup a výběr podprsenky? Především zapomeňte na klasické obchody a vydejte se do specializovaných butiků. Jsou zde vyškolené prodavačky, které pomohou s volbou velikosti. Pokud se ve vašem okolí nenachází žádný takový obchod, můžete využít různých eshopů, které nabízí různé cenové nabídky a úpravu cen. Hodně známé jsou slevy na Astratex, Správná podprsenka, Triola, Lindex apod.

Nepodcenit přípravu

Než vyrazíte na nákup, změřte si obvod přes prsa a obvod pod prsy. Lépe když někoho požádáte o pomoc. Díky těmto údajům budete hned vědět minimálně obvod, po kterém sáhnout. Je na jednoduchý výpočet. Naměřený údaj mínus 10. Tedy např. 85 cm -10. Dostáváme se na údaj 75 cm. Co se týká košíčku, tam bude potřeba vyzkoušet. Sama uvidíte, že můžete mít klidně i o dvě čísla větší, než jste doposud nosila. Spousta žen, téměř 80%, nosí špatnou velikost.

Jednotlivé části podprsenky

  1. Obvod – Velikost znáte. I to je však třeba vyzkoušet v praxi. Oblékněte si vybraný kus oděvu a zapněte jej na první háček. Látka totiž časem povolí a vy pak budete zapínat na prostřední, abyste to vyrovnali. Poté zkuste prsty natáhnout za zapínání. Jestliže ji máte daleko od těla, je nutné vyzkoušet menší a to i v případě, pokud vám zapínání leze nahoru po zádech a není v pravém úhlu s lopatkami.
  2. Ramínka – Nenesou hlavní zátěž. Taky nemusí být stejně utažená, protože prsa nejsou totožná. Mnoho žen má každé jinak velké. Ať už od přírody anebo vlivem kojení, hubnutí, sportu, špatným výběrem spodního prádla. Ramínka jsou doplňujícím kusem. Neměla by se tedy zařezávat do kůže. Patří přímá úměra, že čím jsou ňadra větší, tím jsou širší ramínka.
  3. Kostice – Tady je to jednoduché. Kostice obepínají celé prso. Pokud ji někde cítíte, tlačí, píchá? Pak zvolte jinou velikost či střih košíčku. A na závěr, jestliže pod kostici vložíte dva prsty, máte zvolen malý obvod.
  4. Košíčky – Vhodné jsou takové, které kopírují tvar měkké tkáně. Nekrabatí se, neodstávají, nepřeřezávají je na dvě poloviny, tzv. efekt dvojitých prsou a nenechají vaše prsa skočit ven. Potkalo-li vás něco z toho, pak košíček nesedí.

Přirozený pohyb bez omezení

Nyní už víte, co je nutné dodržet, abyste věděli, jak poznat tu pravou podprsenku. Nezapomeňte na to, až si příště budete vybírat z nepřeberného množství krajkových kousků. Tušíte či znáte, jak se toto spodní prádlo správně obléká? Přece v předklonu, aby vše zapadlo, tam kam má. A až budete posuzovat a hodnotit, poskočte si, sedněte, máchejte rukama nad hlavou a podívejte se na sebe ze všech stran. Vše je na svém místě a nic se nehýbe? Tak to je vítězka.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář