Sobota, 27 dubna, 2024
Home Dovolená 4 nejkrásnější horské treky v Evropě pro všechny horaly

4 nejkrásnější horské treky v Evropě pro všechny horaly

od Redakce
0 komentář

Zdolat hory a dosáhnout vrcholu je snem každého milovníka hor. V Evropě existuje hodně nádherných tras, které zvládnou začátečníci i pokročilí. Stačí, když na pár dní vyrazíte do hor a úžasně si vyčistíte hlavu. Právě proto vám přinášíme pár tipů na horké výšlapy. Vyrazit na ně můžete blíž, než si myslíte. 

Jeseníky 

Přímo v Čechách si můžete užít nádherný přechod přes jesenický hřeben. Jde o 60 km za 3 dny. Vybavte se pohodlnými botami, teplým oblečením a hoďte batoh na záda. Trasa začíná v sedle Ovčárna, odkud se dostanete na Praděd. Tam můžete navštívit rozhlednu. První noc strávíte v chatě Švýcárna. Druhý den budete pokračovat přes horu Keprník a uvidíte, kam dojdete. 

Nízké Tatry 

U našich sousedů najdete také úžasné trasy na horách. Útulný hotel Jasná vám poskytne skvělý nocleh před startem. Přímo na trase můžete spát pod širákem nebo ve stahu. Záleží na tom, jak se sbalíte na cestu. Připravte se na: 

  • 3 dny chůze, 
  • 55 kilometrů, 
  • 3 100 metrů nastoupených metrů. 

Počítejte s tím, že se nejedná o okruh. Potom se můžete vrátit, jestli hledáte apartmány Liptov a jejich pohodlí. Začněte v Donovalech, pokračujte přes hřeben Velké Fatry, Hiadelské sedlo, vrchol Prašivá, Velká Chochula až na Ďurkovou. Druhý den se můžete dostat až na chatu M. R. Štefánika a poslední den dojít až do obce Vyšná Boca. 

Drei Zinnen 

Nádhernou podívanou uvidíte, když se vydáte na Tři štíty Lavaredské v Dolomitech. Vydejte se na zajímavou dovolenou do Itálie. Cesta začíná u chaty Misurina a skončíte u chaty Dreizinnenhütte. Počítejte s tím, že na tuto trasu potřebujete mít již nějaké zkušenosti a ferratové vybavení. Některé části trasy nejsou nejjednodušší, ale zkušenější horalové to zvládnou. 

Triglav 

Třetí nejvyšší hora Slovinska čeká na každého, kdo chce skutečnou výzvu. Ferratové vybavení nutně nepotřebujete (lehký sedák, smyčka a karabina se vám budou hodit). Zdolání tohoto vrcholu vám zabere pět dní, přičemž začněte u Bohinjského jezera. Máte-li zkušenosti a chcete velkou výzvu, můžete si udělat velmi netradiční dovolenou v italských Dolomitech. 

 

 

Zdroj obrázku: Pyty / Shutterstock.com 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 80 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář