Úterý, 19 března, 2024
Home Dovolená Láká vás podzim u moře? Bez testů si zaletíte třeba na Džerbu

Láká vás podzim u moře? Bez testů si zaletíte třeba na Džerbu

od Redakce
0 komentář
Džerba

Koronavirus sice cestování pořádně přidusil, ale zabít se mu ho nepodařilo. Pokud patříte k lidem, kteří doma dlouho nevydrží, a rozhodli jste se ukojit své cestovatelské choutky, máme pro vás tip na ideální podzimní dovolenou. Na tuniském ostrově Džerba si užijete slunění na dlouhých písčitých plážích, koupání v průzračně čistém moři a v neposlední řadě potěšíte chuťové pohárky nespočtem gurmánských specialit. Říjnové počasí se jeví jako ideální a po příletu po vás nebude nikdo vyžadovat test na covid-19.

Exotika na dosah ruky

Džerba je pro turisty obrovským lákadlem, protože nabízí cenově dostupnou exotiku, která navíc nevyžaduje příliš dlouhý let. Z Prahy se do Tuniska dostanete za necelé dvě hodinky a ihned po příletu okamžitě zapomenete na každodenní stereotyp.

Fakt, že se tuniské správní orgány rozhodly pro velmi vstřícný krok vůči turistům a nevyžadují platný test na covid-19, však neznamená, že se na ostrově koronavirus vůbec neřeší. Tunisané jsou naopak velmi obezřetní a poměrně striktně dodržují základní bezpečnostní opatření. I na Džerbě se lidé pohybují v rouškách, dodržují odstupy a mohou si téměř na každém rohu desinfikovat ruce. Bezprostředně po příletu i vstupu do hotelu navíc počítejte s měřením teploty a desinfekcí kufrů, o kterou se postará personál.

džerba

Navzdory všem opatřením je dovolená na Džerbě velmi příjemnou záležitostí a z hlediska poměru ceny – kvality momentálně platí za nejvýhodnější. Turisté si dopřávají všechny obvyklé aktivity, mezi kterými nechybí návštěva krokodýlí farmy, projížďka na velbloudech nebo plavba na pirátské lodi.

Jak je to s cestovním pojištěním?

A na co před odletem nezapomenout? Samozřejmě byste se měli pojistit se do zahraničí online. Vše podstatné, co byste měli vědět o pojištění do zahraničí s covid, si můžete přečíst například na stránkách pojišťovny ERGO.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář