Úterý, 19 března, 2024
Home Naše tipy Pracujete se dřevem? Vsaďte na kvalitní řezbářské nože a sekery

Pracujete se dřevem? Vsaďte na kvalitní řezbářské nože a sekery

od Redakce
0 komentář
nože

Možná je to vaše povolání, možná je to vaše záliba. Pokud vás baví něco tvořit a líbí se vám, jak se vám pod rukama proměňuje přírodní materiál, jakým je právě ušlechtilé dřevo, potom vás možná učarovalo právě řezbářské řemeslo. Každý řezbář ale potřebuje kvalitní nástroje, mezi které patří zejména speciální nože, ale také nástroje, které slouží k hrubšímu opracování dřeva. Pojďme se v našem článku podívat na to, co byste měli od takového kvalitního nástroje požadovat.

Pro precizní práci

Pro řezbářskou práci je samozřejmě důležitý řezbářským nůž. Pokud si pořídíte kvalitní nástroj, znamená to automaticky, že vám práce půjde více od ruky. To se projeví také na kvalitě samotných výrobků. Je důležité si také vybrat nůž podle techniky vyřezávání, kterou preferujete. Na řezbářské nože jsou v principu kladeny některé základní nároky, které je potřeba mít při výběru na paměti. Jedná se především o:

  • Kvalitní ocel čepele
  • Lehkost konstrukce
  • Ergonomii rukojeti

Kvalitní nůž musí být zhotoven z kvalitních materiálů. To platí především pro čepel, která je důležitá pro samotné vyřezávání do dřeva. Určitě je také podstatné, aby konstrukce nože byla lehká, aby vás při práci nijak neobtěžoval. To souvisí také s dobrou ergonomií rukojeti, která je zde zejména k tomu, aby zajistila kvalitní a tedy bezpečný úchop. Pokud se vám bude nůž dobře držet, bude se vám s ním dobře pracovat a zároveň se sníží riziko zranění.

Hrubší opracování dřeva

Jak jsme zmínili už v úvodu, při vyřezávání ze dřeva není potřeba pouze řezbářského nože. Řezbář pro svou práci potřebuje také kvalitní sekeru. Mezi takové patří sekery Hultafors, které se vyznačují tím, že jsou ručně kovanými nástroji. Zaujmou vás také svým celkovým provedením, kde je patrná kvalita materiálů i samotné výroby. Toho bylo dosaženo díky dlouholeté tradici, kterou tento výrobce má.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář