Sobota, 27 dubna, 2024
Home Domácnost Pravidelný úklid podlahy odstraní nečistoty i viry

Pravidelný úklid podlahy odstraní nečistoty i viry

od Redakce
0 komentář
úklid

Nejen v souvislosti s pandemií koronaviru je nutné dbát na pravidelný úklid podlahy. Systematickým úklidem se odstraňují nečistoty, které mohou poškozovat podlahové krytiny. Navíc se důsledným čištěním likvidují nebezpečné viry a bakterie, které mohou ulpívat ve spárách a škvírách. Jak by měl takový úklid probíhat a s jakou frekvencí? Co ještě můžete udělat pro podlahu, aby dlouho sloužila a dobře vypadala?

Častý úklid je klíčem k úspěchu

Komu by se chtělo každý den uklízet? Zřejmě nikomu z nás, pravidelný úklid je však u všech typů podlahových krytin jádrem úspěchu. Každodenní úklid by se měl zaměřit na odstranění všech hrubých nečistot, které by mohly poškrábat nebo jinak poškodit svrchní vrstvu. Ve vzniklých rýhách se pak usazují nečistoty, ale podlaha se tím také nenávratně poškozuje. Rychlé odstranění prachu, smítek, drobných kamínků a dalších nečistot může probíhat pomocí vysavače, případně koštěte či mopu na sucho.

Nepoužívejte rozpouštědla

Nejen během současné pandemické krize je vhodné plochy včetně podlah vydezinfikovat. Pro tyto úkony je vhodné použít šetrné dezinfekce, případě použít takové přípravky, které neponičí povrch podlahové krytiny. Vhodné je se obrátit na odborníky, kteří poradí s použitím adekvátního přípravku, rozhodně nepoužívejte žádné druhy rozpouštědel nebo žíravin. Hloubkové čištění podlah svěřte odborníkům, kteří mají s odstraňováním nečistot všech druhů dlouholeté zkušenosti.

úklid

Vraťte podlaze lesk

Kromě odborného čištění je také vhodné podlahu ošetřit ochranným polymerovým voskem. Voskování by mělo probíhat pravidelně několikrát do roka podle intenzity používání podlahy v daném prostoru nebo místnosti. Voskují se všechny typy měkkých a tvrdých podlah nejen parkety, jak se mnozí domnívají, ale také marmoleum, PVC krytiny nebo podlahy z přírodního kamene. Po navoskování získá podlaha nejen nový lesk, ale také ochranu proti poškrábání a do podlahy se nezanáší špína a prachové částice. Podlaha se také snáze udržuje v čistotě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář