Sobota, 27 dubna, 2024
Home Domácnost Chcete se zbavit hluku z okolí nebo hluku z klimatizace? Existují účinná řešení

Chcete se zbavit hluku z okolí nebo hluku z klimatizace? Existují účinná řešení

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
stena

Odhlučnění je poměrně rozsáhlá disciplína, přičemž vždy je velice důležité, jaké konkrétní zvuky chceme odbourat. Podle toho se také volí druh odhlučnění. Odhlučnění je velmi důležité pro pohodlné bydlení, a tak bychom na něj rozhodně neměli zapomínat. Rušivým elementem mohou být třeba hluky z ulice nebo od hlučnějších sousedů. Problémy nám může přidělat ale také venkovní klimatizační jednotka upevněná na fasádě.

Odhlučnění interiéru

Mezi základní typy odhlučnění patří pochopitelně odhlučnění stěn, ale případně také stropu resp. podlahy. K tomuto účelu se využívá kvalitních odhlučňovacích materiálů. Mezi jedny z nejpoužívanějších a nejefektivnějších řešení patří využití akustických desek. Rozhodněte-li se zvolit akustické desky, můžete je velmi jednoduše instalovat na stěnu, a to hned několika způsoby. Mezi nejčastější varianty uchycení desek na stěnách patří:

  • Kontaktní konstrukce
  • Bezkontaktní konstrukce (předsazená stěna)

V prvním případě využíváme tohoto řešení tam, kde je potřeba, aby se ubralo co nejméně z využitelného prostoru. Využívá se zde kombinace odhlučňovací pěny a akustické desky. Pěna má přitom úlohu podkladu, protože akustickou deskou nelze položit přímo na stěnu, jelikož by taková izolace nebyla účinná. Desku následně kotvíme do stěny, přičemž desky lze vrstvit pro zvýšení účinků izolace. Finále se dělá rovnou malbou, případně omítkou nebo sádrokartonem.

V druhém případě, tedy při využívání předsazených konstrukcí, se pěna vkládá do konstrukce. Následně přikládáme akustickou desku, tloušťka se odvíjí od toho, jak účinnou chceme izolaci mít. Pokud chceme zvýšit izolační schopnosti celé konstrukce, je možno využít vzduchovou mezeru.

Nepříjemné projevy od klimatizace?

Invertorová klimatizační jednotka je dnes nejúčinnějším klimatizačním systémem. Bohužel jednotky umístěné vně fasády, mohou přenášet přes stěnu vibrace. Naštěstí lze řešit odhlučnění klimatizace, které vám od těchto projevů pomůže. Ideální je konzultovat tyto případy s realizační firmou, která zvolí optimální řešení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář