Úterý, 19 března, 2024
Home Styl Víte, jak pečovat o vaše oblíbené šperky, aby byly stále krásné?

Víte, jak pečovat o vaše oblíbené šperky, aby byly stále krásné?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
šperky

Nejrůznější šperky jsou ozdobou každé ženy a společně s botami či kabelkami jsou jednou z ženských slabostí, jejichž koupi nedokážeme odolat. Šperky jsou nejen doplňkem, který se podílí na celkovém image ženy, ale zároveň o svých nositelkách mnohé prozradí, neboť jejich výběr do určité míry souvisí s osobností ženy.

Jaké šperky čistit pivem a na jaké nepoužívat ultrazvuk

Většina žen si nedokáže představit, že by ráno vyšly z domu bez svých oblíbených náušnic, prstenů, náramků či řetízků. Šperky jsou rovněž oblíbeným dárkem, který ženy dostávají k nejrůznějším příležitostem, například krásné šperky Coeur de Lion vykouzlí každé ženě úsměv na tváři. Abychom se z nich následně mohli těšit co nejdéle, je důležité se o šperky správně starat a také je správně skladovat. Pokud jde o čistění, je důležité vědět, z jakého materiálu je šperk vyroben. Nejoblíbenější a nejjednodušší variantu čistění představují univerzální roztoky či jemné hadříky napuštěné speciální látkou, které lze zakoupit ve zlatnictví. Pro šperky s kamínky či nerovnou strukturou je vhodné také čistění ultrazvukem. Pamatujte ale, že ultrazvukem byste neměli nikdy čistit šperky s drahokamy. Pokud jde o klasické domácí pomocníky na čistění šperků, na stříbro je nejlepší jedlá soda či zubní pasta, na zlatu skvěle funguje pivo. Pravé perly ocení občasné potření malým množstvím oleje.

Jak šperky správně uložit?

Životnost a vzhled šperků ovlivňuje také jejich správné skladování. Obecně platí, že šperky by se měly skladovat v suchu, temnu a s dostatkem prostoru, aby nedocházelo k jejich poškození při vzájemném kontaktu. Dobrou volbou jsou tak z tohoto úhlu pohledu nejrůzněji šperkovnice, kazety a boxy na hodinky a šperky.  Jejich výhodou je, že obsahují nejrůzněji vypolstrované přihrádky, poličky či věšáky, které zaručí všem druhům šperků ty správné podmínky. K základním pravidlům skladování patří také dbát na to, aby se při skladování náramky a řetízky nezamotaly.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář