Úterý, 19 března, 2024
Home Styl Co je termovize a jak si vybrat tu nejlepší?

Co je termovize a jak si vybrat tu nejlepší?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář

Termovize je jednoduše přístroj, který můžete využít pro noční pozorování svého okolí. Využívá přitom infračervené pásmo, díky kterému detekuje tělesné teplo. Velkou výhodou některých modelů je možnost pořizování snímků zvířat nebo lidí v naprosté tmě. K tomu, aby přístroj fungoval, nepotřebujete žádné světlo. Proto ji nejčastěji používají lovci, protože díky tomu vidí jasně zvěř i v naprosté tmě.

Jednoduché použití je základem

Čím méně tlačítek, tím snáze budete moci přístroj používat v noci. Nebudete muset přepínat mezi mnoha parametry a nastavení bude hračka. Termokamera by také měla mít ideální velikost obrazovky, abyste mohli zvířata pohodlně pozorovat. Příjemný obraz si užijete od velikosti 3,5“, takže menší byste kupovat neměli.

Důležitá je pochopitelně také kvalita obrazu. Každý přístroj nabízí klasickou nebo výkonnější variantu. Klasické mají kolem 14 400 pixelů, zatímco kvalitnější (a dražší) mají rozlišení 32 400 pixelů. Záleží proto na tom, pro jaké účely si termovizi pořizujete. Podle toho byste měli také volit typ přístroje. Každý z nich má jiný úchyt:

  • na pušku,
  • na dalekohled,
  • na telefon.

Praktické stránky přístroje jsou také důležité

Napájení a životnost baterie je klíčová hlavně v případě, že chcete strávit pozorováním ve tmě celé hodiny. Rozhodně totiž nechcete, aby se vám vybila baterie v tom nejzásadnějším okamžiku. Termovize Pard nabízí také produkty, které mají dlouhou životnost. Jejich tvar a materiál je vybrán tak, aby model odolal prachu, vodě i nárazům.

Při výběru byste ale měli myslet také na formát pořízených souborů, které si můžete z paměťové karty přetáhnout do počítače pomocí USB kabelu. A v neposlední řadě také musíte mít dostatečně velkou paměťovou kartu, aby vám jen tak nedošla paměť. Čím vyšší je rozlišení přístroje, tím větší paměťovou kartu budete potřebovat.

 

Zdroj obrázku: Hamik / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář