Úterý, 19 března, 2024
Home Nezařazené Těhotné se kávy bát nemusí. Hlídat si je potřeba jen celkový příjem kofeinu

Těhotné se kávy bát nemusí. Hlídat si je potřeba jen celkový příjem kofeinu

od Redakce
0 komentář
těhotná

Nastávající maminky dobře vědí, jak umí být prostředí těhotných a zasloužilých matek velmi konkurenční, nepřejícné a negativní. Pokud chcete dostat hromadu nevyžádaných rad a odcházet jako spráskaný pes, pak se stačí připojit do některé z internetových diskusí, kde se řeší těhotenství, porod a mateřství. Právě na takových portálech se často dočtete, že káva v těhotenství je skoro to samé, jako kdyby maminka pila alkohol nebo kouřila. Jak je to ale doopravdy?

Dnes už víme víc

Abychom ale nebyli nespravedliví – není to tak dávno, co sami vědci a lékaři byli přesvědčeni o tom, že káva k těhotenství nepatří. Dnes už je to ale trochu jinak. Pokládat si totiž otázku, zda káva v těhotenství ano či ne, je trochu nepřesné. To, co skutečně rozhoduje, je celkový příjem kofeinu.

Každá káva se může v množství obsaženého kofeinu lišit a je třeba počítat i s tím, že kofein najdeme i v jiných nápojích, typicky třeba v čaji, čokoládě nebo některých limonádách. Během těhotenství je nutné si především pohlídat, aby množství přijatého kofeinu denně nepřesáhlo 200 miligramů. Vyšší množství by mohlo mít na plod negativní vliv. Ale je dobré zdůraznit, že jeden či dva šálky kávy denně toto množství rozhodně nepřekročí, a i nastávající maminka si je může s klidem dopřát.

Vsaďte na kvalitu

Při konzumaci kávy se zaměřte na její kvalitu. Vyhnout byste se měla klasickému „turkovi“ nebo rozpustné kávě, ale raději si dopřejte kvalitní espresso. Trocha kávy může také řadě maminek pomoci od migrén nebo nízkého krevního tlaku.

Vyplatí se nakupovat u osvědčených prodejců, kteří praží po malých várkách a prodávají vždy co možná nejčerstvější kávu. Káva prodej nabízí řada e-shopů, kde si můžete v klidu objednat po malých baleních a ochutnávat, co vám nejvíce sedne. Bohužel v tomto ohledu nelze doporučit bezkofeinovou kávu, která stejně nějaký kofein obsahuje, a navíc se vedou diskuse o tom, zda jsou procesy zbavování kávy kofeinu zdravotně nezávadné.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář