Neděle, 28 dubna, 2024
Home Domácnost Malá kuchyně si zaslouží nejlepší design

Malá kuchyně si zaslouží nejlepší design

od Redakce
0 komentář
kuchyně

Kuchyně v bytech i domech jsou obvykle menší, a proto musíte více přemýšlet nad jejich zařízením. Potřebujete do malého prostoru vtěsnat hodně úložného i pracovního prostoru. Z tohoto důvodu to nemusí být vůbec jednoduché. Pár jednoduchých tipů a triků vám pomůže, abyste získali od své kuchyně vše, co potřebujete i přesto, že je malá.

Všude světlé barvy

Vaším největším úkolem bude optické zvětšení místnosti, abyste se necítili při vaření jako v hrobě. To můžete docílit jedině tak, že použijete na velkých plochách v kuchyni světlé barvy. To znamená, že zdi, kuchyňská linka nebo skříňky by měly být světlé. Nemusíte přitom volit jen bílou, ale světlé odstíny všech barev. Skvěle se budou hodit také přírodní materiály, jako je dřevo, korek nebo proutí.

Stejný postup byste měli využít také při výběru podlahy. Mnoho lidí tento prvek přehlíží, ale světlá dlažka, linoleum nebo světlé dřevo v podobě plovoucí podlahy bude nejlepší volbou. Na tmavé nebo matné materiály zapomeňte. Místnost bude vypadat nejen tmavší, ale také opticky menší. A to jsou dva efekty, kterým se chcete zaručeně vyhnout.

Poličky a košíky vám dají hodně úložného prostoru

Barva ale kuchyň nevytvoří. Potřebovat budete hlavně úložný prostor. Skříňky veďte až ke stropu, abyste získali maximum prostoru. Kuchyňský drátěný program nebo výsuvné police vám také poskytnou více místa. Jestli chcete docílit větší vzdušnosti, měli byste popřemýšlet také nad prosklenými dvířky u skříněk. Další užitečné prvky do kuchyně jsou:

  • závěsný systém na zeď na hrnce a nádobí,
  • nástěnný magnet na nože,
  • organizéry do skříněk.

Správné rozdělení zón je klíčové

Důležité je také správné rozdělení na zóny. Potřebujete zónu na skladování, vaření a mytí. A když máte dost místa, tak i na jídlo. I do malé kuchyně můžete dostat malou jídelnu. Originální stolové nohy a deska vám zajistí jedinečný design a dokonalou velikost. A jestli máte v kuchyni hodně málo místa, měli byste možná zvolit vysouvací pracovní desku, která poskytne místo navíc.

 

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář